Enjeksiyon Su Yalıtım İle İlgili Yardıma mı İhtiyacınız Var?

Enjeksiyon Su Yalıtımı

Enjeksiyon su yalıtım uygulamaları, bina içerisinden yani negatif önden yapılan su yalıtım uygulamalarıdır. Özellikle aktif su olan çatlaklarında ve soğuk derz bölgelerinden enjeksiyon su yalıtım uygulamaları yapılmaktadır. Bu bölgelerden giren sular, betonarmede demir donatıların korozyona sebep olmakta ve sıcaklık düşmesi ile don oluşarak suyun hacimsel olarak büyümesine ve betonarme pastayı bölgelerini tahrip etmektedir. Bina dışında yapılan pozitif su yalıtım uygulamalarında, problem yaşanması durumunda başvurulan bir yöntemdir. Genellikle tek başına uygulama yapılmadan takviye uygulaması olarak kristalize su yalıtım uygulama yapılmasını tavsiye edilmekteyiz. Çünkü beton içersindeki aktif gelen suyu poliüretan enjeksiyon ile kesildiğinde, suyun betodaki çatlak haricinde başka bir yerden sızma olarak karşımıza çıkmaması için enjeksyon yapılan bölgenin çevresini kristalize su yalıtım ile kapatılması gerekmektedir.

Poliüretan Enjeksiyon Uygulaması Nedir?

Binalarda farklı zamanlarda dökülen betonlar birbirine yapışmazlar ve bu bölgelere soğuk derzler oluşmaktadır. Bina içine en fazla suyun girdiği bölgeler de genellikle bu soğuk derz bölgeleridir. Bodrum katlarda perde duvarlar ile zemin birleşim noktalarında çok sıklıkla görülmektedir. Onunla beraber binaların zamanla oturmasından kaynaklı perdede betonlarında yapısal çatlaklıklar oluşur. Bu bölgelerde su yalıtım problemlerinin en fazla yaşandığı ve bina içerisine suyun girdiği bölgelerdir. Poliüretan enjeksiyon uygulaması beton içersindeki soğuk derz veya çatlaklıkları içerisinin özel yalıtım malzemeleri ile doldurmasıdır. Genellikle poliüretan, akrilik veya jel enjeksiyon malzemeleri kullanılmaktadır. Enjeksiyon su yalıtım malzemeleri, su ile reaksiyona girdiğinde hacimsel olarak bire otuz kat büyümesiyle, beton içersindeki çatlaklıklar doldurularak dışardan bina içerisine suyun girişi engellenmektedir.

Poliüretan Enjeksiyon Uygulaması Nasıl Yapılır?

Yapılarda bulunan soğuk derz ve çatlaklıklar 20 ile 50 cm arasındaki mesafelerle çatlağı çapraz geçecekşekilde uygun çaptaki matkap uçları ile delikler açılır. Açılan bu delikleri özel enjeksiyon dübelleri yani packerler monte edilir. Burada önemli olan açılan deliğin derinlik mesafesidir. Çünkü çok fazla derin açılan deliklerden enjeksiyon malzemesi sıkıldığında malzeme toprak içersine karışarak uygulama sarfiyatını çok fazla arttırabilmektedir. Burada uygulama yapılacak olan yüzeydeki betonun kalınlığının bilinmesi ve ona uygun matkap ucu kullanılması gerekmektedir. Çatlak boyunca yerleştirilen enjeksiyon dübellerine özel basınçlı makinelerle poliüretan enjeksiyon malzemesi sıkılır. Beton için enjeksiyon uygulamasında kullanılan su yalıtım malzemeleri su ile reaksiyona uğradğınından çatlak içerisinde veya soğuk derz bölgesinde su olduğundan emin olmak gerekmektedir. Eğer kuru bir havada ve aktif su gelişi olmadan yapılması durumunda ilk önce makinalar ile çatlak bölgesine su sıkılması gerekmektedir. Çünkü poliüretan enjeksiyon malzemeleri su ile reaksiyona girerek hacimsel artış sağlarlar. Buda çatlak içersindeki su ile reaksiyona giren poliüretan enjeksiyon malzemeleri, çatlak içersinde şişerek beton içersindeki soğuk derz ve yapısal çatlakları doldururlar. Enjeksiyon su yalıtım uygulamaları bodrum katlarda, asansör kovalarında suyun girişini kesen etkili bir su yalıtım uygulamasıdır. Enjeksiyon uygulamaları dikkat ve teknik gerektiren bir su yalıtımı uygulamaları olduğundan, kesin ve kalıcı çözüm elde edilebilmesi için uzman ekipler tarafından yapılması gerekmektedir.

Poliüretan Enjeksiyon Malzemeleri Nerelerde Kullanılır?

  • Bodrum katlarda
  • Tünellerde
  • Açık otoparkların altlarında
  • Asma havuz altlarında
  • Yapısal çatlaklarda

Dilatasyonlarda Kullanılan Jel Enjeksiyon Su Yalıtımları

Yapılarda bulunan dilatasyonların negatif yönden su yalıtım uygulamasında dilatasyon jel enjeksiyonları ile su yalıtım uygulamarı yapılmaktadır. Dilatasyon bölgelerine pozitif yönden yani dışarında ulaşılamayan veya temellerde yapılan dilatasyon boşlukların doldurulmasında kullanılmaktadır. Çok esnek olan jel enjeksiyonlar dilatasyon bölgelerinde kullanılarak uzun ömürlü ve pratik bir su yalıtım uygulamaları sağlanmaktadır. Ama asıl amaç bu bölgelerin pozitif yönden suların kesilmesine odaklanmak gerekmektedir. Çünkü enjeksiyon su yalıtım uygulamaları ana su yalıtım uygulamaları olmamakla beraber problemlerde çözüm odaklı kullanılması gerekmektedir.

Yapısal Güçlendireme Enjeksiyon Uygulamaları:

Yapılarda oluşan segregasyon, büyük yapısal çatlakların onarılması ve daha frijit hale getirilmesi için güçlendirme enjeksiyon uygulamaları ile çözüm sağlanmaktadır. Çatlakların yüzeyi güçlü epoksi yapısal tamir harçları ile kapatılarak beton içerisindeki bütün boşlukların doldurumlası sağlanmaktadır. Yapılarak sağlamlaştırılması için kullanılan bu uygulama yapının bütün taşıyıcı sistemlerinde rahatlıkla uygulanmaktadır. Epoksi reçineler özel teknik ve uygulama detayları ile zemin güçlendirme ve onarımlarındada çokça kullanılmaktadır.

İMG Mühendislik olarak teknik kadromuz ile çok sayıda enjeksiyon uygulaması yapmış ve kesin sonuçlar üretmekteyiz. Sizinde enjeksiyon su yalıtım uygulamasına ihtiyaç duymanız durumda bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Enjeksiyon uygulaması ile ilgili çekmiş olduğumuz videomuzu izlemenizi tavsiye ederiz.

Poliüretan Enjeksiyon Su Yalıtım

UYgulama Öncesi

Poliüretan Enjeksiyon Su Yalıtım

Uygulama Aşaması

Poliüretan Enjeksiyon Su Yalıtım

Uygulama Sonrası

Son Yapılan Enjeksiyon Su Yalıtım Uygulamalarımız

Su yalıtım uygulamlarımızdan örneklerin bulunduğu projelerimize göz atmak isteyebilirsiniz

Sıkça Sorulan Sorular

Enjeksiyon Su Yalıtımı ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Beton yüzeyinde bulunan çatlakların özel makinalar ile enjeksiyon su yalıtım malzemesi ile doldurulası işlemidir.
Bodrum katlarda, asansör kuyularında, tünellerde, toprak altı istinat duvarlarında, bina perde beton ve kolonlarında, tavan döşemelerinde ve temel betonunda uygulanır.
Su kaçaklarının beton içerisinden geçilmesi için kılcak ve büyük çatlaklara ihtiyaç vardır. Çok küçük olmayan çatlakların kapatılması ve su girişini engellemek için kesin çözüm olarak enjeksiyon su yalıtımları yapılmaktadır. Ama enjeksiyon su yalıtımı uygulaması sonrasında muhakkak kristalize negatif su yalıtım uygulamasıda yapılması gerekmektedir.
Enjeksiyon su yalıtım uygulaması yapılması için uygulama yerinin beton olması gerekmektedir. Tuğla, ytong, Alçıpan gibi yüzeylerde enjeksiyon su yalıtım uygulaması yapılamaz. Beton yüzeylerde gözle görülmüş çatlak ve soğuk derz bulunması durumunda enjeksiyon uygulaması yapılabilinmektedir.

Bayiliklerimiz

Sektöründe lider olan firmaların uygulama ve malzeme satış bayiliği yapılmaktadır

Köster su yalıtım
basf su yalıtım
Ardex su yalıtım

Bilgi ve Teklif İçin

Yaşam alanlarınızda yaşanan su problemleriniz ile ilgili bilgi almak, çözüm noktasında teklif almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz

    Ad *

    Soyad *

    E-Posta *

    Telefon

    Konu

    Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?